Werkwijze tijdens consult en training

Met rust, respect en aandacht

Effectief leren kan alleen als je je veilig voelt

Gericht op het paard én op jou.

Ik richt mijn consulten en trainingen zo in dat zowel jij als het paard optimaal kunnen leren. Dat betekent dat de situatie veilig moet zijn. Enerzijds in praktische zin: je hebt je cap op en goede schoenen aan. Anderzijds qua gevoel: het paard én jij moeten vertrouwen hebben in de oefeningen die we doen.

Natuurlijk zijn sommige dingen soms spannend, dat mag. Zijn oefeningen echter te spannend? Dan beland je op het punt dat leren ophoudt en wat je doet overgaat in ‘overleven’. Terwijl we bij tijdens trainingen juist optimaal willen leren. Daarom krijgen jij en jouw paard de ruimte om aan te geven wanneer iets te spannend is. Dan parkeren we die stap even. Uit ervaring blijkt dat die stap een tijdje later wel gezet kan worden.

Alles op z’n tijd, dus. Stap voor stap.

Gericht op het paard én op jou

Onze samenwerking ziet er zo eruit:

 

1. Gratis telefonisch consult

Natuurlijk maken we even kennis. Tijdens deze kennismaking bespreken we de situatie van jou en jouw paard. We nemen de eventuele oorzaken van het probleem door en we bespreken mogelijke oplossingen. En uiteraard kun je al jouw vragen stellen.

Ik geef je dit consult cadeau. Je zit nadien nergens aan vast. Je bent niet verplicht na afloop een training te kopen.

2. Consult of training op locatie

Vervolgens gaan we aan de slag bij jou op locatie. Tijdens een consult trailerladen, of tijdens het trainen van een andere gedragsuitdaging, werk ik zoveel mogelijk met jou samen. Ik leer je jouw paard beter begrijpen, vooral wanneer jouw paard de situatie spannend vindt. En ik help jullie om die spannende situatie, zoals trailerladen, weer ontspannen te maken.

Tijdens elke stap in het proces, test ik samen met jouw paard wat hij of zij nodig heeft om te verbeteren en welke oefeningen voor hem of haar wel en niet werken. Als het paard snapt wat het te doen staat, gaan jullie samen aan de slag. Zo ervaar jij al meteen wat jouw paard net heeft geleerd.

3. Huiswerk

Tussen de consulten of trainingen door ga je aan de slag met het huiswerk. Je gaat met jouw paard herhalen wat jullie in de laatste training hebben geleerd. Daarmee wordt het nieuwe gedrag bevestigd. Zo maak je sneller vorderingen en kunnen we tijdens de volgende training verder met een volgende stap in het proces van jouw paard.

4. Digitale hulp en feedback

Natuurlijk kan het voorkomen dat je alleen aan het oefenen bent en dat de oefening niet meer helemaal lukt zoals bij de laatste training. Geen nood! Vraag even iemand om een korte video te maken van wat er niet goed gaat en stuur deze via Whatsapp naar me op. Dan kijk ik met je mee en geef ik je tips zodat je weer lekker door kunt oefenen.

Deze digitale ondersteuning hoort er gewoon bij en zit bij de prijs inbegrepen.

Wil jij jouw paard beter leren begrijpen in spannende situaties?

 

Stuur me een appje of bel op 06 12161243
Of mail me:info@paulineromanesco.nl
Pauline Romanesco gediplomeerd instructeur

Over mij

Ik ben gecertificeerd trainer- en instructeur paard & gedrag.

Ik help paarden en eigenaren, in Tilburg en omgeving elkaar beter te begrijpen, met name in stressvolle situaties.

Zodat zij weer met plezier en vertrouwen samenwerken.

Contact

info@paulineromanesco.nl
06 12 16 12 43

BTW-ID: NL003392070B59
KVK-nummer: 80084974

Tilburg