Wat andere vinden

Kennis, rust en een vleugje humor 😉

Mensen die je voor gingen:

Trailerladen paard

“Na de tweede training kon ik mijn paard helemaal zelfstandig en in alle rust laden”

“Zolang ik mijn paard heb, gaat ze niet makkelijk de trailer op. Na een rit met de trailer moest ik iedere keer van voor af aan beginnen met het geven van vertrouwen om de trailer op te gaan.
Onlangs kwam ik er achter dat ze niet alleen moeite heeft met het op de trailer gaan, maar dat ze ook het rijden erg spannend vindt. Allereerst ben ik het prestatiegericht trainen met de trailer los gaan laten en ben ik met gevoelsdoelen aan de slag gegaan om te zorgen dat het in de trailer een plek wordt waar het leuk en fijn mag zijn. Ik maakte millimeterstapjes, maar wist niet goed hoe ik daarna duurzame stappen richting sluiten en rijden moest maken.

Precies toen kwam Pauline Romanesco met haar podcast over trailerladen op mijn pad. Haar visie op trailerladen sprak me erg aan en na een goed telefoongesprek hebben we een afspraak gemaakt. Pauline gaf mij een aantal tips. Onder andere over de communicatie die ik met mijn benen aan mijn paard moet geven, de ‘big smile’ in de lijn en het gebruik van de ruimte in de trailer. Na de tweede training kon ik mijn paard helemaal zelfstandig en in alle rust laden.
Pauline werkt met kalmte met mens en paard samen en legt steeds helder en duidelijk uit waarom en hoe de mens het best kan communiceren met het paard door middel van houding en gedrag die het paard werkelijk begrijpt. Fijn is dat ze na een training beschikbaar blijft voor vragen en feedback op filmpjes. Ze denkt mee en is oprecht geĂŻnteresseerd in de ontwikkeling van het proces.

Heb jij problemen met trailerladen of heeft jouw paard angst voor het sluiten van en/of rijden met de trailer? Dan raad ik je de deskundige hulp van Pauline Romanesco van harte aan!”

Wanda

Trailerladen paard

“Mijn tinker zag overal enge kabouters”

Mijn tinker zag overal enge kabouters. Hoewel ik erg mijn best doe hem te overtuigen dat ze er niet zijn, is hij echt overtuigd ervan dat ze er wel zijn.
Ondanks veel schriktrainingen veranderd er niet veel.
Daarom heb ik een paar weken geleden een training gevolgd van Pauline.
Zij legde me uit dat je je paard wel in allerlei situaties kunt trainen, maar dat hij ook moet leren om de spanning los te laten die hij opbouwt.
Dat is in eerdere schriktrainingen nooit naar voor gekomen. Pauline heeft me laten zien hoe ik dit mijn tinker kan leren, zodat hij niet direct op de vlucht gaat zodra er iets gebeurd. Dat was zeer zeker een eye-opener. Wat ook fijn is, is dat ik ook na de training bij haar terecht kan met vragen. Heel prettig!

Judith

Trailerladen paard

“Met de tips en rust van Pauline slaagden we erin om in 1 sessie mijn paard rustig, zonder twijfel de trailer in te laten lopen”

“Op zich ging het trailerladen wel, als iemand er met de zweep achter stond dan lukte het. Helaas ging dit dus gepaard met veel stress bij mijn paard en bij mij. Toen ik de oproep van Pauline zag heb ik maar meteen de stap gezet om hulp aan haar te vragen. We begonnen met twijfel, er links langslopen, de trailer half in te lopen en er vervolgens weer hard achteruit uit rennen. Met de tips en rust van Pauline slaagden we erin om in 1 sessie mijn paard rustig, zonder twijfel de trailer in te laten lopen, te laten wachten en weer op mijn commando eruit te laten lopen. Dit met rustpauzes tussendoor voor mij en mijn paard, superfijn! Na de eerste sessie besloten om nog een 2de sessie te doen om het te bevestigen en ook het afsluiten te oefenen. Tussendoor heb ik zelf geoefend met erin en eruit lopen, dit ging super! Zonder twijfelen liep ze met een lange lijn achter me aan de trailer in! Zoveel bereikt met zoveel meer rust! Tijdens de 2de sessie vond ze de stang erachter toch ook wel spannend en was voor haar ook een reden om weer achteruit te lopen.. ook hier hebben weer de rustmomenten en rustige uitleg en tips van Pauline ervoor gezorgd dat de stang geen stress meer veroorzaakte en we de trailer in alle rust af konden sluiten!
1,5 week later ging het dan ook gebeuren, zelf op wedstrijd met de wedstrijdspanning erbij. Die dag even contact gehad met Pauline dat ik het toch wel spannend vond! Ik kreeg meteen antwoord en fijne tips om het te laten lukken! En ja hoor! 1 keer opnieuw aan moeten lopen omdat ze er niet helemaal in ging staan en ze liep vol overtuiging met me mee helemaal de trailer in met haar achtervoetjes zo dat we de trailer af konden sluiten zonder stress van beiden.. Eenmaal op wedstrijd met alle rust uit kunnen laden waarbij ze op mij wachtte en na de wedstrijd weer 1 x vol overtuiging (bijna dravend) de trailer in! En ook weer thuis super rustig en ontspannen de trailer uit! Ik ben Pauline enorm dankbaar en zou het iedereen aanraden om hierin te investeren! Op naar nog veel fijne ritjes samen! Pauline bedankt!

Eveline

Trailerladen paard

“Wij gaan inmiddels weer vol vertrouwen en rust op pad dankzij Pauline. Mijn dochter van 9 kan haar nu zelfs laden.”

“De nieuwe pony van mijn dochter wilde nadat we al een paar keer met haar op pad waren geweest ineens met geen mogelijkheid meer de trailer op. Aangezien de pony al veel in de sport is uitgebracht en al 17 lentes jong is dacht ik dat het probleem niet zo groot kon zijn. Na een paar keer zelf oefenen zonder resultaat besloot ik toch Pauline te bellen. Ik kende haar al van een schriktraining die ik van haar heb gevolg en toen sprak mij haar rustige uitstraling en duidelijke uitleg al aan. Pauline gaat uit van het verhaal dat het paard verteld. Het was even zoeken omdat onze pony erg gespannen was en een training dus heel intensief was voor haar. Bij ons bleek de houten klep en vloer een grote stressfactor te zijn voor onze pony. Met de goede adviezen en het huiswerk dat ze je mee geeft kan je ook echt vooruit. En als je het even niet meer weet is ze altijd bereikbaar. Wij gaan inmiddels weer vol vertrouwen en rust op pad dankzij Pauline. Mijn dochter van 9 kan haar nu zelfs laden. Ook in de dagelijkse training en verzorging gebruiken we haar tips. Pauline bedankt!”
Loes

Trailerladen

“Al in de eerste sessie gingen we met sprongen vooruit!”

“Pauline heeft ons super goed geholpen met het trailerladen van Bink. Al in de eerste sessie gingen we met sprongen vooruit! Pauline legt alles uit met praktische tips en begrijpelijke taal. Deze tips zijn veel breder toepasbaar dan alleen bij her trailerladen. Je leert echt over hoe een paard communiceert en hoe jij overkomt op een paard. Bij onze tweede sessie heeft Pauline ons ook nog geholpen met grondwerk, heel leerzaam! We zijn super blij met het resultaat.”
Robi

Trailer laden

“Met humor, geduld, fingerspitzengefĂŒhl en vooral duidelijkheid, ziet ze precies wat jouw paard aangeeft en daar reageert ze heel kordaat op.”

Onze echte ‘blijf van mijn lijf’ merrie had weinig ervaring met trailerladen. Ze durfde niet achteruit de trailer af. Hier zijn we zelf mee aan de slag gegaan. Veel oefenen en schakelen op de trailer. Toen ze door kreeg hoe ze eraf kon, wilde ze er niet meer op. Ook dat hebben we zelf kunnen oplossen. Dus wij dachten stang er achter, klep dicht en rijden maar. Daar ging het mis. Ze raakte in blinde paniek en brak bijna de trailer af zonder dat we zelfs maar een cm hadden gereden. Met als gevolg dat ze er helemaal niet meer op wilde. We hebben nog veel geoefend, maar dit ging onze pet te boven.
Na verschillende adviezen te hebben ingewonnen kwam ik bij Pauline terecht.  Haar open en eerlijke manier sprak mij aan. Vooral ook het stukje no cure no pay. Onze merrie geeft niets cadeau, maar heel voorzichtig aanpakken is net zo min een optie als afdwingen.
Zo mooi om te zien hoe Pauline te werk gaat, of beter gezegd, wat ze ziet, vertelt en overbrengt. Met humor, geduld, fingerspitzengefĂŒhl en vooral duidelijkheid, ziet ze precies wat jouw paard aangeeft en daar reageert ze heel kordaat op. Ze kan het ook heel erg goed overbrengen. Met de juiste tips en tops kan mijn 15 jarige dochter ons paard nu volledig zelfstandig laden. 
Soms is er nog spanning, maar we zijn aan het opbouwen en durven doelen te stellen. Pauline blijft zelfs nu nog betrokken. We kunnen altijd terecht met vragen en voor advies. Onze dankbaarheid is immense voor de hulp die wij van Pauline hebben gehad. Ik raad haar bij iedereen aan!
Karin 

schriktraining

“Rust, duidelijkheid en toch lekker doorwerken”

Mijn jonge merrie had nog nooit een scheerappraat gezien. Pauline heeft me geholpen met de introductie hiervan. Mijn paard vond dit in het begin erg spannend, maar Pauline werkt met een fijne rustige aanpak. Ze kijkt goed naar wat het paard aan kan en daar werkt ze mee. Ook werkt ze lekker door wanneer dit kan. Zo staan we niet onnodig tijd te verdoen. Erg prettig.
Charlotte

“Ik vond het heel fijn hoe Pauline luisterde naar ons verhaal”

Pauline heeft ons geholpen met het trailerladen van Mistery. Mistery wilde absoluut niet meer op de trailer. Als we wilden trailerladen kwam hij omhoog en en trok zich los. Ik vond het heel fijn hoe Pauline luisterde naar ons verhaal en hoe ze uitleg gaf over iedere trainingsstap die gezet werd. Zij weet een hele rustige sfeer te creëren. Mistery heeft weer vertrouwen in het trailerladen.
Barbel

Trailer laden

“Pauline vraagt enkele weken na afloop van de training of het allemaal nog goed gaat en geeft nog tips als je die nodig hebt.”

Pauline heeft mij onwijs goed geholpen! Ik was het plezier in weg gaan met mijn paard verloren geen zin meer in wedstrijden of buitenritten verder weg. Als ik aan de trailer dacht was er al een hoop stress met de gedachte ze gaat er toch niet op. We waren al een eind gekomen maar dat laatste stapje lukte steeds maar niet. Door goede begeleiding en tips van Pauline is het dan toch gelukt! Ze heeft eerst gekeken hoe ik het zelf deed en daarna tips gegeven hoe ik het op moet lossen en dit werkte heel erg fijn! Ze geeft je vertrouwen dat je het goed doet en dat het gaat lukken. Na Ă©Ă©n training zijn we thuis zelf verder gaan oefenen. Nu gaan we iedere week met plezier op pad en gaat het steeds beter. Pauline vraagt enkele weken na afloop van de training of het allemaal nog goed gaat en geeft nog tips als je die nodig hebt. Ben heel erg blij dat het plezier terug is en de stress weg is! Ben haar heel erg dankbaar!
Helga

Trailer laden

“Ze sprong met vier benen de lucht in, om de trailer te ontwijken

Pauline heeft mij en mijn verzorgpaard een trailer laad training gegeven, die erg goed is bevallen! Doutze, een Friese merrie, had enorm veel spanning rondom de trailer en bij het laden stond zij dan ook al snel op twee achterbenen en sprong met vier benen de lucht in om de trailer te ontwijken. Doutze was dan ook met geen mogelijkheid te laden. Pauline leerde mij super fijne technieken om de trailer voor Doutze een heel stuk minder spannend te maken. Aan het einde van de training stond Doutze dan ook voor het eerst in hele lange tijd weer ontspannen Ă­n de trailer. Ik zou daarom alleen al Pauline zeker om hulp vragen mocht ik tegen problemen aanlopen met mijn, nu eigen, paard! Haar rust, kennis en kunde maakte Pauline een hele fijne betrouwbare trainster met het beste resultaat wat we ons konden wensen voor een eerste sessie
Martina

“Mijn paard laten draven door alleen mijn buikspieren aan te spannen vond ik helemaal geweldig”

Ik vond Pauline een heel fijne instructrice. Ze geeft op een duidelijke en rustige manier uitleg en aanwijzingen. Ik vond het heel waardevol om te ervaren wat lichaamshouding en energie gebruik voor invloed hebben op je paard. Mijn paard laten draven door alleen mijn buikspieren aan te spannen vond ik helemaal geweldig. Wat zeker een meerwaarde is, is dat je weet dat jouw instructrice kennis heeft over het gedrag van paarden en dat wanneer jouw paard ergens op reageert, zij altijd een vriendelijke oplossing heeft.
Lisa

“Ik vond het fijn dat Pauline veel aandacht besteedt aan een veilige trainingssituatie”

Pauline heeft mij geholpen met mijn verzorgpaard dat niet stil wilde staan bij het opzadelen. Ik vond het fijn dat Pauline veel aandacht besteedt aan een veilige trainingssituatie. Daarnaast vond ik haar onderzoekende houding erg prettig. Ook hoe ze de samenwerking met mij aanging was erg fijn en leerzaam.
Jovita

Trailer laden

“Wat ik fijn vond aan de aanpak van Pauline was de rust waarmee ze te werk gaat”

Mijn paard had moeite met trailerladen. Zij wilde met twee voeten op de klep en bleef dan staan. Wat ik fijn vond aan de aanpak van Pauline was de rust waarmee ze te werk gaat. Pauline legt uit wat ze doet tijdens een training. Ze legt uit hoe het paard erop reageert en waarom ze bepaalde keuzes maakt. Dat werkte voor ons erg goed!
Ellis

Trailer laden

“Dankzij Pauline kunnen mijn paard en ik nu ook van ritjes verder weg gaan genieten!”

Ik heb via Facebook een cursus gewonnen, en ik was erg nieuwsgierig of ik mijn paard ĂŒberhaupt in de richting van een trailer kon zien te krijgen. Dankzij Pauline haar geduld, geweldige manier van aanpakken en kijken naar mijn paard, had mijn paard aan het einde van de ochtend al genoeg vertrouwen om de trailer in te durven! Ik raad het iedereen aan om Pauline een keertje langs te laten komen! Dankzij Pauline kunnen mijn paard en ik nu ook van ritjes verder weg gaan genieten!
Marit

Trailerladen paard

“Ik had niet gedacht dat mijn paard na het ongeluk nog op de trailer zou gaan”

“Ik ben zeer tevreden over de training met Pauline. We hadden heel snel een positief resultaat, terwijl ik had verwacht dat mijn paard nooit meer op de trailer zou gaan. We hebben namelijk een ongeluk gehad met de trailer. Ik vond het prettig dat Pauline erg duidelijk is in haar training en erg vriendelijk is naar het paard.”
Juna

Wil jij jouw paard beter begrijpen, ook in stressvolle situaties?

 

Stuur me een appje of bel op 06 12161243
Of mail me:info@paulineromanesco.nl
Pauline Romanesco gediplomeerd instructeur

Over mij

Ik ben gecertificeerd trainer- en instructeur paard & gedrag.

Ik help paarden en eigenaren, in Tilburg en omgeving elkaar beter te begrijpen, met name in stressvolle situaties.

Zodat zij weer met plezier en vertrouwen samenwerken.

Contact

info@paulineromanesco.nl
06 12 16 12 43

BTW-ID: NL003392070B59
KVK-nummer: 80084974

Tilburg