Dat jij en jouw paard weer plezier maken, is mijn motivatie

Met kennis, passie en een vleugje humor 😉

Gediplomeerd trainer-/ en instructeur paard & gedrag

Ik ben een Orun gecertificeerd trainer en instructeur voor het gedrag van paarden. En ik help je om de gedragsproblemen van jouw paard beter te begrijpen en op te lossen.

Dat jullie samen weer plezier maken, is mijn motivatie. Mijn missie is om zo veel mogelijk paarden en hun eigenaren te helpen om weer plezier met elkaar te hebben. Samen genieten van bosritten, wedstrijden, knuffelen, verzorgen en spelen. Met dat beeld in jouw hoofd heb je toch ooit ook jouw paard gekocht?

Soms ontstaan er uitdagingen. Situaties waarin jij en jouw paard elkaar niet helemaal begrijpen. Dan ben ik er voor je.

Paarden trainen

Paarden trainen is geen magie. Door de mooie video’s op social media waarin gedragsproblemen op magische wijze lijken te verdwijnen, kun je het idee krijgen dat het mysterieuze ‘paardenfluisteren’ niet voor jou is weggelegd. OkĂ©, de Ă©Ă©n heeft meer gevoel voor het werken met paarden dan de ander. Dat is bij het rijden zo en met gedrag trainen is dat niet anders.

Toch leert mijn ervaring: met een open mind en de wil om te leren kan iedereen de basis van paardentaal leren. Het is als de eerste keer autorijden. Onwennig, soms spannend, maar uiteindelijk weet je niet beter. 

“Met humor, geduld, fingerspitzengefĂŒhl en vooral duidelijkheid, ziet Pauline precies wat jouw paard aangeeft en daar reageert ze heel kordaat op.”

Karin

Mijn tinker zag overal enge kabouters. Ondanks veel schriktrainingen veranderd er niet veel.
Pauline legde me uit dat je je paard wel in allerlei situaties kunt trainen, maar dat hij ook moet leren om de spanning los te laten die hij opbouwt.
Dat is in eerdere schriktrainingen nooit naar voor gekomen. Pauline heeft me laten zien hoe ik dit mijn tinker kan leren, zodat hij niet direct op de vlucht gaat zodra er iets gebeurd. Dat was zeer zeker een eye-opener. Wat ook fijn is, is dat ik ook na de training bij haar terecht kan met vragen. Heel prettig!

Judith

“Pauline heeft mij geholpen met mijn verzorgpaard dat niet stil wilde staan bij het opzadelen. Ik vond het fijn dat Pauline veel aandacht besteedt aan een veilige trainingssituatie. Daarnaast vond ik haar onderzoekende houding erg prettig. Ook hoe ze de samenwerking met mij aanging was erg fijn en leerzaam.”

Jovita

Pauline Romanesco gediplomeerd instructeur

Wil jij ook met mij samenwerken?

Laten we dan kennismaken. Tijdens deze kennismaking bespreken we de uitdaging(en) van je paard. Vervolgens stellen we doelen en bespreken een plan van aanpak. Uiteraard kun jij alle vragen stellen die je nog hebt over een consult of training.

Ik werk samen met jou als eigenaar of verzorger tijdens een consult of training.
Uiteindelijk zal jij het namelijk samen met je paard moeten doen. En hoe eerder je zonder mij kunt, hoe beter! Daarom zullen we het tijdens het maken van het plan van aanpak ook hebben over het ‘huiswerk’ voor jou en je paard. Hoe meer jullie samen oefenen tussen onze consulten of trainingen door, hoe beter.

Een veilig gevoel

Zowel jij als jouw paard moeten zich tijdens mijn consult of training veilig kunnen voelen.

Ik vind het belangrijk dat jij weet dat je me alles kunt vragen over jouw paard, er bestaan geen domme vragen als het over jouw paard gaat. Fouten maken is must om verder te leren. Net als onze paarden mogen ook wij fouten maken. Daarnaast vind ik het onwijs tof als jij open kunt zijn over wanneer je een oefening te spannend vindt. 

Angst is soms een taboe in paardenland. Dat taboe hoop ik stapje voor stapje te doorbreken. We denken vaak dat we niet bang mogen zijn rondom onze paarden. Want dat voelen ze en dan breekt de hel los. Ofzo?!
Wat er vervolgens gebeurt is dat we de angst onderdrukken. Met als resultaat dat onze paarden voelen dat we angstig zijn, maar we gedragen ons helemaal anders. En laat nou net dåt hetgeen zijn waar paarden zo van in de war raken. 

Wil je weten waarom veiligheid zo’n grote rol speelt in mijn werkwijze? Of ben je nieuwsgierig naar hoe onze samenwerking er stap voor stap uit zou zien?

Wil jij jouw paard beter leren begrijpen in spannende situaties?

 

Stuur me een appje of bel op 06 12161243
Of mail me:info@paulineromanesco.nl
Pauline Romanesco gediplomeerd instructeur

Over mij

Ik ben gecertificeerd trainer- en instructeur paard & gedrag.

Ik help paarden en eigenaren, in Tilburg en omgeving elkaar beter te begrijpen, met name in stressvolle situaties.

Zodat zij weer met plezier en vertrouwen samenwerken.

Contact

info@paulineromanesco.nl
06 12 16 12 43

BTW-ID: NL003392070B59
KVK-nummer: 80084974

Tilburg